Huibert Wilschut

Huibert Wilschut doet het met zichzelf

Als we goed om ons heen kijken en op ons laten inwerken wat we zien, dan is er in feite maar één vraag mogelijk. Waarom?

Op die vraag heeft Huibert Wilschut – onthoud die naam – geen antwoord. Wel kan hij samen met zijn piano deze vraag op heel veel verschillende manieren stellen. Zeikerig bijvoorbeeld, of poëtisch. Droog, of met bijtend sarcasme.

Bij Huibert Wilschut is het besef ten volle doorgedrongen dat ieder mensen de nodige problemen kent. Ook de mensen in zijn publiek. Onder het motto ‘het besef is al heel wat’ besteedt hij daar verder totaal geen aandacht aan. Nu is het even tijd voor hem. En daar zult u het mee moeten doen. Hij is het type dat met volle (lees: krampachtige) teugen van het leven probeert te genieten, terwijl hij het gras achterdochtig op addertjes controleert.

Eigenlijk kan er niks misgaan, want na een voorstelling van Huibert Wilschut zeggen de meeste mensen die naar buiten lopen tegen elkaar: Zie je wel, het kan altijd erger. Huibert Wilschut wenst u veel plezier.