Vlamousse

VLAMOUSSE

Bezetting Maya van As & Brigitte van Bakel

VLAMOUSSE – SAAMPIES

‘Voor we verder kunnen moeten we eerst even de olijfkleurige olifant in de kamer benoemen…’

Vlamousse benoemt totdat er niks meer te benoemen valt. De angst voor de medemens moet doorbroken, excuses moeten gemaakt en verhalen moeten worden gehoord. Van williewalm tot kinderarbeid, geen onderwerp te pijnlijk of het wordt behandeld. Al dan niet met een alles verterend ongemak tot gevolg. Schrijnend eerlijk, zichzelf binnen schot houdend en misplaatst moraliserend worstelen ze zich door de thema’s van de tijd.

Voor we verder komen moet er gewoon het één en ander opgehelderd worden, kunnen we daarna saampies door.

VLAMOUSSE – BIO

Brigitte van Bakel en Maya van As liepen februari jongstleden door de straten van Kaapstad (lang verhaal) toen plotseling het hoge woord eruit kwam: ‘Ik wil met jou een duo worden.’

Gespannen seconden, die voelden als uren, volgden op de ontboezeming van Van As. Oksels klotsten door de spanning van een eventuele afwijzing in aantocht (en doordat het 30 graden was en ik zweet gewoon snel).

Hoe dan ook.

Van Bakel maakte een eind aan het lijden: ‘Ik ook met jou.’

Na deze “I do’s” was een theaterhuwelijk geboren. Allebei afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch waren ze geen vreemden wat betreft het maken van cabaret. Beiden gezegend met een fascinatie voor de schrijnende situaties die intermenselijk contact met zich mee brengen en een tot de nok toe gevuld brein vol Correspondent artikelen, politieke correctheid en documentaires over wereldleed kwamen de ideeën al gauw en verzamelden die zich in hun eerste programma: Saampies.

 

 

www.vlamousse.nl