Peter Pannekoek

Peter Pannekoek is een Nederlands stand-upcomedian en tekstschrijver. Hij is de zoon van regisseur Jop Pannekoek en Kathleen Warners, hoofd Amusement bij BNN-VARA.

Pannekoek won in 2006 het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Concours. Hij heeft tekstbijdragen geleverd aan het studentenblad Propria Cures en televisieprogramma’s als Koefnoen, The Daily Show en Dit was het nieuws. Verder had hij een column op Radio 538 en 3FM. Sinds 2007 is Pannekoek een van de vaste comedians van de Comedytrain.

In 2010 stond hij met een speciale voorstelling voor Theater Bellevue op de planken met De laatste Pannekoek. In 2013 trad hij op in het voorprogramma van Theo Maassen bij de try-outs van diens oudejaarsconference. Tussen september 2014 en september 2016 was hij de weekafsluiter bij De Wereld Draait Door.

In het seizoen 2015–2016 maakte Pannekoek zijn theaterdebuut met de avondvullende voorstelling Zacht van binnen. In september 2016 droeg hij zijn eerste column voor het radioprogramma Spijkers met koppen voor.

Pannekoek is de enige deelnemer in alle Nederlandse seizoenen van Comedy Central Roast. Hij was in 2016 deelnemer tijdens The Roast of Gordon en in 2017 tijdens The Roast of Giel Beelen en zal in 2018 opnieuw deelnemer zijn tijdens The Roast of Johnny de Mol.

 

Wij zijn fan van het eerste uur en zijn dan ook mega trots dat Peter Pannekoek, onze eerste editie Huiskamers op Stelten, komt afsluiten.